Mass-media

 

Poliţiştii din Timiş au salvat un copil răpit

Duminică, 18 August 2013 12:01

Scris de Ziua de Vest

Din fericire, a fost doar un exerciţiu

Vineri, 17 august, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Timiş, mai multi parteneri şi voluntari au desfăşurat o acţiune de simulare a unui caz de răpire. Scopul acestei activităţi a fost evaluarea reacţiei cetăţenilor, a partenerilor publici şi privaţi, cât şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii.

Între orele 15.00-20.00, în incinta unei baze de agrement din comuna Şag a avut loc simularea situaţiei de criză prevăzută în Mecanismul Naţional „ALERTĂ RĂPIRE COPIL”. Acesta este un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil, în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol, o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului CALLERT, cofinanţat de Comisia Europeană.

La activitatea iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş au participat efective din cadrul inspectoratului, precum şi efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara – Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Zacht Club Timişoara, Imprimeria Mirton, Pompierii Voluntari din comuna Şag).

Exerciţiul a vizat simularea unui caz de răpire a unui copil de 11 ani, având ca scop evaluarea reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, semnatari ai acestei convenţii, aflaţi pe raza judeţului Timiş, cât şi cea a voluntarilor care doresc să ajute în astfel de situaţii.

Simularea a ajut succces, copilul fiind găsit de forţele angrenate în 3 minute de la demararea căutărilor, iar suspectul fiind prins în 5 minute. La finalul exerciţiului au fost acordate diplome tuturor instituţiillor participante şi voluntarilor (160 de persoane angrenate în total).

 

NEWS TM

Postat la: 18/8/13 la 15:04 | de catre Daniel Neacșu 

În cursul zilei de ieri efective din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, mai multi parteneri şi voluntari, au desfăsurat o acţiune de simulare a unui caz de răpire copil. Scopul acestei activitati  a fost  evaluarea reacţiei cetăţenilor, a partenerilor publici şi privaţi, cât şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii.

La data de 17 august, între orele 15.00-20.00, în incinta unei baze de agrement, din comuna Şag, a avut loc o simulare a unei situaţii de criză prevăzută în Mecanismul Naţional ,,ALERTĂ RĂPIRE COPIL”.

,,ALERTĂ RĂPIRE COPIL” este un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil, în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol, o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului CALLERT, cofinanţat de Comisia Europeană.

La activitatea iniţiată de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, la nivel national, au participat efective din cadrul inspectoratului, precum şi efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Banat” al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara – Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Zacht Club Timişoara, Imprimeria Mirton, Pompierii Voluntari din comuna Şag).

Exercitiul a vizat simularea unui caz de răpire a unui copil de 11 ani, având ca scop evaluare reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, semnatari ai acestei convenţii, aflaţi pe raza judeţului nostru, cat şi cea a voluntarilor care doresc să ne sprijine în astfel de situaţii.

Simularea s-a bucurat de un real succces, copilul fiind gasit de fortele angrenate in 3 minute de la demararea cautarilor, iar suspectul fiind prins in 5 minute.

La finalul exercitiului au fost acordate diplome tuturor institutiillor participante si voluntarilor (160 de persoane angrenate in total).

Exercitiu: Copil rapit, cautat cu parapanta in zona Sag / FOTO

18 August 2013 / de Oana Telescu

Mai multe echipaje de la poliţie, pompieri şi SALVO şi motoparapantişti au căutat, sâmbătă seara, un copil de 11 ani care a fost răpit. Acţiunea a făcut parte dintr-o simulare în cazul unei situaţii de criză. Scopul a fost acela de a evalua reacția simplilor cetățeni, a autorităților și a voluntarilor.

Alarma s-a dat în jurul orei 17, când autorităţile au fost anunţate că un copil de 11 ani a fost răpit în zona localității Șag. Pompierii militari au acoperit zona râului Timiş, echipajele de la SALVO au luat la pas malurile, iar poliţiştii, împrejurimile. În scurt timp li s-au alăturat şi voluntari cu motoparapante . În doar câteva minute, autoturismul în care se afla copilul şi cel care l-a răpit a fost văzut de motoparapantişti. Aceştia au anunţat prin staţie echipajele de la sol, iar poliţiştii de frontieră au intervenit şi au imobilizat suspectul.

„Această acţiune a vizat simularea unui caz de răpire a unui copil , având ca scop evaluarea reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, cât şi cea a voluntarilor care au vrut să ne sprijine în astfel de situaţii”, a explicat purtătorul de cuvânt IPJ Timiş, Ionuţ Bocancea.  „Alertă Răpire Copil” este o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului Callert, cofinanţat de Comisia Europeană. Este vorba despre un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil.

 

DIGI24

Salvat în două minute. Nu este titlul unui film de acţiune, ci simularea unei intervenţii pentru găsirea unui copil răpit, organizată de echipele de intervenţie din Timişoara. Pentru salvarea copilului s-au mobilizat atât echipaje de la sol cât şi din aer sau apă. Nu au lipsit dronele, voluntari cu paramotoare, dar şi câini.

Desfăşurarea de forţe a fost organizată în cadrul exerciţiului „Alertă răpire copil”, un mecanism naţional făcut cu scopul de a anunţa populaţia în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil.

Conform scenariului, semnalul de alarmă s-a dat ieri ieri după-amiază. Echipele de intervenție au aflat că un copil în vârstă de 11 ani a fost răpit de un individ periculos, despre care există informații că ar fi înarmat. În doar câteva minute, echipele terestre s-au pus în mișcare.

Ajutor a venit și din partea pompierilor, care au primit misiunea să cerceteze albia râului și să raporteze orice mișcare suspectă. Pentru că răpitorul și victima se puteau afla în orice punct pe o rază de 100 de hectare, oamenii legii au primit ajutor şi de la forţele din aer. S-au mobilizat sportivi cu paramotoare,  aparate de zbor ultraușoare. Salvatorii pe calea aerului au avut nevoie de doar câteva minute să repereze răpitorul, în timp ce echipele terestre au găsit urme.

Finalul misiunii a fost marcat de apariţia forțelor speciale.

Conform protocolului, victima a fost dusă într-un loc sigur şi, înainte să își reîntâlnească părinții, a avut parte de asistență medicală și psihologică.

Simularea a fost considerată un succes.

„Aceasta activitate a avut ca scop măsurarea timpului de reacție a cetățenilor, voluntarilor, personalului public și privat. În două minute a fost identificat autoturismul, în trei minute victima, iar în cinci minute agresorul”, a explicat Ionuț Bocancea, purtător de cuv ânt al Inspectoratului de Poliție Timiș.

Judeţul Timiş este singurul în care intervenția în cazul unei alerte de răpire se poate face şi pe calea aerului, cu ajutorul proprietarilor de paramotoare. Aparatele pot fi ridicate de la sol în 30 de minute de la solicitare.

 

VOCEA TIMIȘULUI

16.FOTO Acţiune de proporţii la Şag. Vezi cum au reacţionat poliţiştii, pompierii şi voluntarii la “răpirea unui copil”. Exerciţiul a fost un success

În cursul zilei sâmbătă, 17 august 2013, efective din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timiş, mai mulţi parteneri şi voluntari, au desfăşurat o acţiune de simulare a unui caz de răpire a unui copil. Scopul acestei activităţi a fost evaluarea reacţiei cetăţenilor, a partenerilor publici şi privaţi, cât şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii.

Sâmbătă 17 august a.c., între orele 15:00-20:00, în incinta unei baze de agrement, din comuna Şag, a avut loc o simulare a unei situaţii de criză prevăzută în Mecanismul Naţional “Alertă răpire copil”. Acesta este un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil, în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol, o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului “CALLERT”, cofinanţat de Comisia Europeană.

La activitatea iniţiată de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, la nivel naţional, au participat efective din cadrul inspectoratului, precum şi efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara – Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Zacht Club Timişoara, Imprimeria Mirton şi Pompierii Voluntari din comuna Şag).

Exerciţiul a vizat simularea unui caz de răpire a unui copil de 11 ani, având ca scop evaluarea reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, semnatari ai acestei convenţii, aflaţi pe raza judeţului Timiş, cât şi cea a voluntarilor care doresc să ofere sprijin în astfel de situaţii.

Simularea s-a bucurat de un real succces, copilul fiind găsit de forţele angrenate în 3 minute de la demararea căutărilor, iar suspectul fiind prins în 5 minute. La finalul exerciţiului au fost acordate diplome tuturor instituţiillor participante şi voluntarilor (160 de persoane angrenate în total).

BANAT EXPRES

25.Timis – SIMULARE A UNEI SITUATII DE CRIZA

2013-08-18 16:00:01

In cursul zilei de ieri efective din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, mai multi parteneri si voluntari, au desfasurat o actiune de simulare a unui caz de rapire copil./ Scopul acestei activitati a fost evaluarea reactiei cetatenilor, a partenerilor publici si privati, cat si cea a voluntarilor care doresc sa acorde sprijin in astfel de situatii.

La data de 17 august a.c., intre orele 15.00-20.00, in incinta unei baze de agrement, din comuna Sag, a avut loc o simulare a unei situatii de criza prevazuta in Mecanismul National ,,ALERTA RAPIRE COPIL

,,ALERTA RAPIRE COPIL este un mecanism national de alertare a populatiei in cazul rapirii sau disparitiei unui copil, in imprejurari in care viata sau sanatatea acestuia este pusa in pericol, o campanie initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Public si Centrul Focus, in cadrul proiectului CALLERT, cofinantat de Comisia Europeana.

La activitatea initiata de Inspectoratului de Politie Judetean Timis, la nivel national, au participat efective din cadrul inspectoratului, precum si efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Banat al Judetului Timis si voluntari (C.S. Universitatea Timisoara – Sectia Motoparapanta, Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de voluntariat SALVO, West Zacht Club Timisoara, Imprimeria Mirton, Pompierii Voluntari din comuna Sag).

Exercitiul a vizat simularea unui caz de rapire a unui copil de 11 ani, avand ca scop evaluare reactiei cetatenilor in cazul declansarii unei alerte de acest gen, viteza de reactie a partenerilor publici si privati, semnatari ai acestei conventii, aflati pe raza judetului nostru, cat si cea a voluntarilor care doresc sa ne sprijine in astfel de situatii.
Simularea s-a bucurat de un real succces, copilul fiind gasit de fortele angrenate in 3 minute de la demararea cautarilor, iar suspectul fiind prins in 5 minute.

La finalul exercitiului au fost acordate diplome tuturor institutiillor participante si voluntarilor (160 de persoane angrenate in total).

Politia Timis multumeste tuturor partcipantilor, sponsorilor si reprezentantilor mass-media pentru sprijinul acordat.

27.Timis – SIMULARE A UNEI SITUATII DE CRIZA

2013-08-18 16:00:0

In cursul zilei de ieri efective din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, mai multi parteneri si voluntari, au desfasurat o actiune de simulare a unui caz de rapire copil./ Scopul acestei activitati a fost evaluarea reactiei cetatenilor, a partenerilor publici si privati, cat si cea a voluntarilor care doresc sa acorde sprijin in astfel de situatii.

La data de 17 august a.c., intre orele 15.00-20.00, in incinta unei baze de agrement, din comuna Sag, a avut loc o simulare a unei situatii de criza prevazuta in Mecanismul National ,,ALERTA RAPIRE COPIL.

,,ALERTA RAPIRE COPIL este un mecanism national de alertare a populatiei in cazul rapirii sau disparitiei unui copil, in imprejurari in care viata sau sanatatea acestuia este pusa in pericol, o campanie initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Public si Centrul Focus, in cadrul proiectului CALLERT, cofinantat de Comisia Europeana.

La activitatea initiata de Inspectoratului de Politie Judetean Timis, la nivel national, au participat efective din cadrul inspectoratului, precum si efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Banat al Judetului Timis si voluntari (C.S. Universitatea Timisoara – Sectia Motoparapanta, Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de voluntariat SALVO, West Zacht Club Timisoara, Imprimeria Mirton, Pompierii Voluntari din comuna Sag).

Exercitiul a vizat simularea unui caz de rapire a unui copil de 11 ani, avand ca scop evaluare reactiei cetatenilor in cazul declansarii unei alerte de acest gen, viteza de reactie a partenerilor publici si privati, semnatari ai acestei conventii, aflati pe raza judetului nostru, cat si cea a voluntarilor care doresc sa ne sprijine in astfel de situatii.

Simularea s-a bucurat de un real succces, copilul fiind gasit de fortele angrenate in 3 minute de la demararea cautarilor, iar suspectul fiind prins in 5 minute.

La finalul exercitiului au fost acordate diplome tuturor institutiillor participante si voluntarilor (160 de persoane angrenate in total).

Politia Timis multumeste tuturor partcipantilor, sponsorilor si reprezentantilor mass-media pentru sprijinul acordat.

http://stiri.tvr.ro/concurs-de-aterizare-la-punct-fix-cu-motoparapanta-in-timis_33882_video.html#view

http://www.pressalert.ro/2013/07/concurs-internationali-pentru-curajosi-timisul-vazut-din-paramotor-programul-competitiei/

http://sporttim.ro/parasutism/timisoara-paramotor-open-2013-editia-a-iii-a-proba-de-precizia-aterizarii-%E2%80%9Dromania-vazuta-din-paramotor%E2%80%9D-la-iesirea-din-giroc-simulare-de-cautare-salvare

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Exercitiu+Cum+poate+fi+salvat+in+doua+minute+un+copil+rapit

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/Desfasurare+impresionanta+de+forte+la+Timisoara+a+fost+simulata+

http://www.timisoaraexpress.ro/stiri-locale-timisoara/simulare-de-alerta-rapire-copil_10874

http://www.debanat.ro/2013/08/exercitiu-copil-rapit-cautat-cu-parapanta-in-zona-sag-foto/

http://www.newstimisoara.ro/stiri/alerta-a-fost-rapit-un-copil-ce-trebuie-facut

http://www.banatexpres.ro/politia+locala/timis+-+simulare+a+unei+situatii+de+criza+prevazuta+in+mecanismul+national+,,alerta+rapire+copil%92%92

http://www.sursadevest.ro/stire/un-copil-a-fost-rapit-in-comuna-sag-chiar-de-sub-ochii-parintilor

http://www.voceatimisului.ro/sambata-la-sag-se-va-rapi-un-copil-totul-va-fi-un-exercitiu-al-politistilor-pompierilor-si-al-voluntarilor-salvo/#

http://www.voceatimisului.ro/foto-actiune-de-proportii-la-sag-vezi-cum-au-reactionat-politistii-pompierii-si-voluntarii-la-rapirea-unui-copil-exercitiul-a-fost-un-succes/

http://www.opiniatimisoarei.ro/actiune-de-amploare-langa-timisoara-intr-un-exercitiu-politistii-au-salvat-un-copil-rapit-foto-si-video/17/08/2013

http://www.stiri-presa-online.ro/exercitiu-copil-rapit-cautat-cu-parapanta-in-zona-sag-foto/

http://ziuadevest.ro/eveniment/41373-poliitii-din-timi-au-salvat-un-copil-rpit.html

http://tvt89.bridgeman.ro/stiri_categ.php?istire=21144&icateg=5

http://www.girocchisoda.com/78-stiri-sportive/146-eveniment-cu-motoparapante-la-giroc-imagini-video

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: